Q. D. B. V. DISSERTATIO De COMETIS EORUMQUE GENERATIONE, FIGVRA, MOTV, LVMINE ET PROGNOSTICIS - Barkhaus, Hermann, -1712; Kahler, Johann, 1649-1729; Wächter, Gottfried Kaspar, -1694 (Ex Officina GODOFREDI CASP. Wächters, Acad. Typ., 1681)
Disertace z rintelnské univerzity se věnuje historii pozorování komet a jejich výkladu. Na konci práce jsou detailní záznamy o kometě pozorované v letech 1680/1681 (tzv. Kirchova či Newtonova kometa).